אי סדירות בדופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/11/2014 | 20:42 | מאת: שרה בז

היי אני בת 62 לאחרונה התקפי אי סדירות הדופק תכפו (אחת לשבועיים) כל בדיקות הקרדיולוגים לא העלו דבר. איני מקבלת כל תרופה (סרבתי לאספירין ולקומודין)ובכלל איני נוטה להשתמש בתרופות. בשל החשש הכבד לשבץ מוחי ברצוני לדעת מהי התרופה החדשה שמדברים עליה וכיצד אוכל לקבלה.

שרה שלום, קשה להאמין שמישהו הציע לך טיפול בקומדין מבלי שאובחן אצלך פרפור פרוזדורים כגורם לאי סדירות הדופק. קיימות תרופות חדשות לדילול הדם כגון פרדקסה, אליקויס וקסרלטו. כדי להתחיל טיפול במדללי דם יש לאבחן את סוג הפרעת הקצב, להעריך באופן מקצועי אל הסיכון לארועי מוח ומצד שני לדמם. אין להתחיל טיפול מסוג זה ללא יעוץ רפואי. התרופות נמצאות בסל התרופות לסובלים מפרפור פרוזדורים שאינו ממקור מסתמי, בהתוויות מסויימות בהן יש סיכון מוגבר לארוע מוח וקושי באיזון עם קומדין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים