תוצאות בדיקת הולטר 48 שעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/11/2014 | 21:04 | מאת: חני

עקב פעימות מהירות. האם אפשר לפענח לי את ההולטר? קצב בסיסי- קצב סינוס.מהירות מינימלית 60 ממוצעת לקדה מקסימלית 112 מהירות ממוצעת 73 לדקה.הפרעו קצב חדריות VPC'S - 24 שעות - לא נצפו 48 שעות - נצפה VPC בודד. הפרעות קצב על חדריות APC'S 24 שעות - 566 במשך הבדיקה חלקם עם הולכה אברנטית בלטו בשעות הערב. נצפו 8 קטעים קצרים של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3 פעימות. ב48 שעות - 49 APC'S חלקם עם הולכה אברנטית בפיזור הומוגני ביממה לא נצפו הפרעות הולכה. לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST תודה.

חני שלום, בבדיקת ההולטר המצוטטת יש עדות לפעימות מוקדמות שמקורן בעלייה. התופעה יכולה לגרום לתחושה לא נעימה של פעימה מוקדמת מטרידה. בבדיקה זו לא הייתה עדות להפרעת קצב מורכבת או מתמידה. אך יש לשים לב שכפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הקליני ואת ההתוויה לביצוע הבדיקה. משמעות התוצאות שונה לגמרי אם מדובר בנערה בת 15 או באישה מעשנת בת 70 עם ארועים של עלפון. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים