פעימה מוקדמת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/11/2014 | 16:08 | מאת: רמי

שלום, אני בן 29, סובל מפעימה מוקדמת כשנה. בעת האחרונה הסימפטומים הפריעו לי מאוד והחל גם כאב (מעין צביטה באיזורים שונים בחזה, גב, כתף, ובטן עליונה) לפני כל הופעה של פעימה ולכן החליט רופא המשפחה להתחיל בקרדילוק 1.25. השאלה היא האם הכאבים הללו לא דורשים התייחסות נוספת? א.ק.ג. לפני חצי שנה היה תקין. תודה.

רמי שלום, בגילך, כאבים שאורכים שניות, ללא קשר למאמצים, ובעלי אופי של צביטה לקראת פעימה מוקדמת אינם סיבה לדאגה. באופן כללי, המנעות מעישון ומשתיית אלכוהול מפחיתים את תדירות הפעימות המוקדמות. יש לוודא שביצעת בדיקות בסיסיות כגון אק'ג ואקו לב לשלילת מחלת לב מבנית ושרופא מיומן תשאל אותך לגבי גורמי סיכון. תודה על פנייתך לפורום תודה על פנייתך לפורום

04/01/2015 | 11:43 | מאת: רמי

שלום, בהמשך לפנייתי הקודמת. בחודשים האחרונים החלה לי צריבה בצד ימין תחתון של החזה - לפני או בטווח זמן קרוב לפעימות מוקדמות. חשבתי עד כה שמדובר במערכת העיכול אך כעת אני מזהה את הקשר עם פעילות הלב. מה המשמעות? תודה!

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים