תוצאות בדיקת דופלר קרוטיס וכולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/11/2014 | 20:15 | מאת: חיים

שלום, בבדיקות הדם שערכתי לאחרונה LDL - 130 HDL - 81 בדופלר קרוטיס - נמצאה היצרות של עד 25% ע"י פלאק, ללא הפרעה בזרימה, בשני הצדדים. לחץ דם תקין סוכרים בדם - רמה תקינה. משקל- תקין תזונה - בריאה. האם ממצא כזה מצריך נטילת סטטינים? תודה רבה :)

חיים שלום, כאשר ישעדות לטרשת בעורקי התרדמה או עיבוי של האינטימה, רצוי ליטול סטטינים גם אם ערכי הכולסטרול אינם מוגברים, לצורך מניעה של ארועי לב וארועי מוח עתידיים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים