תוצאות לבדיקת דופלר של עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/11/2014 | 20:27 | מאת: יגאל

אני בן 61 מטופל בסטטינים עקב כולסטרול מתון כמו כן מטופל בטיפות עיניים להורדת לחץ בעין אחת וגם שם הלחץ מתון. בחודשים האחרונים אני מרגיש כבדות בראש והרגשה לא נוחה כמעט מידי יום ביומו אבל רק לשעה שעתיים לאחר מכן זה עובר עקב כך נשלחתי לבדיקת דופלר צווארי ולהלן התוצאות: צד ימין עורק משותף תקין, בביפורצקיה היצרות 15-20%. עורק פנימי וחיצוני מעבר למוצאם תקינים. עורק חוליותזרימה תקינה. צד שמאל, עורק משותף תקין. בביפורקציה היצרויות עד 25%. במוצא עורק חיצוני הצרויות פחות מ50% המשכו תקין. עורק פנימי תקין. עורק חוליות זרימה תקינה. אודה לתשובתך המהירה מודאג קצת בקשר לתסמינים בראש. בתודה מראש יגאל

יגאל שלום, התסמינים שאתה מתאר אינם אופיינים להיצרות של עורקי התרדמה. גם בדיקת הדופלר שוללת היצרות משמעותית. ההיצרויות המתוארות אינן בעלות משמעות המודינמית ודורשות רק טיפול תרופתי מיטבי לאיזון גורמי הסיכון ולהאטת תהליך הטרשת. תודה על פנייתך לפורום

10/11/2014 | 19:33 | מאת: יגאל

אשר הרגיעה אותי. ובהקשר לתשובתך האם הסטטינים שאני מקבל באופן קבוע נחשב לטיפול מיטבי בהקשר להאטת תהליך הטרשת או שזה חלק מהטיפול ויש לקבל עוד תרופה ספציפית? שהרי אני מצליח במינון נמוך של הסטטינים 10 מליגרם ביום לאזן את הכולסטרול והשומנים בדם. לחץ דם תקין. רזה שוקל 60 קילוגרם. בתודה מראש יגאל.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים