שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/10/2014 | 13:56 | מאת: זאב

שלום רב, להלן תוצאת מבחן מאמץ ללא תלונות לבביות , אחרי 6:25 ברוס, עד 87% מהדופק המירבי לגילו נצפתה צניחת ST בחיבורים קדמיים אפיקליים עד 1.2 מ"מ תגובה נורמוטנסיבית למאמץ ללא הפרעת קצב או הולכה להלן תוצאות בדיקת טאליום במאמץ: פגם פרפוזיה בינוני בקיר קדמי-מחיצתי אמצעי,ללא מעורבות החוד, ללא הרחבה סגמנטלית במאמץ של חדר שמאל. במנוחה: רדיסטריבוציה כמעט מלאה של הפגם במחיצה הבין חדרית האמצעית,חדר שמאל בגודל תקין. סיכום: איסכמיה הפיכה חלקית בתפוצת ענף ספטלי גדול SDS=6% אני בן 46 + מה אומרות התוצאות? טוב או לא טוב

זאב שלום, הבדיקה מעלה חשד להפרעה באספקת הדם לדופן הקדמית של שריר הלב. הפרעה כזו נובעת לרוב מהיצרות משמעותית בעורק כלילי (המספק דם ללב). בהתאם להסתמנות הקלינית, לפרופיל גורמי הסיכון, ולטיפול התרופתי הקבוע, על הרופא להתייחס לממצאים בבדיקת העזר ולהחליט על המשך הברור והטיפול. לרוב נדרשת הדמייה אנטומית של עורקי הלב ב CT של עורקי הלב או בצנתור כלילי. תודה על פנייתך לפורום

30/10/2014 | 15:25 | מאת: זאב

שלום ד"ר ארתור, לפי תשובתך , המצב אינו מזהיר ניקבע לי תור אצל קרדיולוג ל- 18.11.14 בברכה, זאב

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים