מסתם דולף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/10/2014 | 03:17 | מאת: דודי

שלום דר אני בן 38 נמצא לי במקרה דליפה קשה של המסתם המטרלי( עלה אחד אחורי,0.59ero) הקרדיולוג אומר כרגע רק מעקב צמוד כול חצי שנה רציתי לשאול ניתות לתיקון המסתם.. זה ניתוח שיוצאים ממנו?? מזה זה אומר 0.59?? וכמה זמן אורך הניתוח?? הודה לך על תשובתך

דודי שלום, בנבדקים עם דליפה קשה של המסתם המיטרלי דרוש מעקב תקופתי אחר תסמינים ואחר תפקוד החדר השמאלי. אם מתפתחים תסמינים של קוצר נשימה ואי סבילות למאמצים או שישנם סמנים להגדלה או הפרעה בתפקוד של החדר השמאלי, נדרשת התערבות. בגילך הצעיר, רוב המסתמים ניתנים לתיקון. אם התיקון פשוט יחסית (בהתאם לממצאים באקו), הסיכויים לתיקון מוצלח הם מצויינים, והסיכון הניתוחי נמוך מאד. ERO הוא רק אחד המדדים להערכת חומרת הדליפה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים