אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/10/2014 | 19:31 | מאת: רוני

בן 57, עם MVP עברתי בדיקת ביקורת אקו לב, שלגביה יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות בחלק האחרון של הבדיקה לאחר שהבודקת עברה עם המתמר על החזה ו הבטן, היא היצמידה אותו לשקע בצוואר, שמתחת לגרון , השקע במרכז שמתחת לגרגורת, ולחצה למשך כרבע דקה, זכור לי שבבדיקות אקו קודמות לא נגעו באיזור הגרון, מהי הסיבה, ומה ניבדק באיזור הגרון? עד כמה שאני מבין באנטומיה במקום זה נימצאת בלוטת התריס , מהו ההיגיון שמאחורי הצמדת המכשיר באיזור זה? האם האנרגיה של המתמר , שאינני יודע מה עוצמתה , [כאחת שחודרת דרך הצלעות אז כנראה שהיא לא חלשה ] האם היא עשויה להשפיע בצורה כלשהיא על בלוטת התריס והפארא תירואיד? ואם כן, איך? תודה

רוני שלום, בדיקת אקו פורמלית כוללת גם מבטים סופרה-סטרנליים להדגמת האאורטה העולה, קשת אבי העורקים, מוצא עורקי הקשת ועורק ריאתי ימני. בנוסף ניתן לראות גם את האאורטה היורדת הפרוקסימלית ולשלול מום מולד הקרוי קוארקטציה של אבי העורקים. אין כל קשר וכל השפעה על הדגמת בלוטת התריס. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים