בדיקת דופלר עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/10/2014 | 15:08 | מאת: שירה

שלום רב בתשובה לבדיקת דופלקס- בת 51 נמצא בצד ימין קרוטיס משותף. נצמאו רבדים טרשתיים הומוגנים בחלקו הדיסטאלי של העורק. בצד שמאל קרוטיס משותף נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים ומוגניים. קרוטיס פנימי נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגנים בחלקו הפרוקסימלי של העורק. בכל המקרים זרימת הדם נמצאה תקינה. מה זה אומר אני מאוד מודאגת בתודה מראש שירה

שירה שלום, הבדיקה מראה שיש עדות לרבדים טרשתיים בעורקים ללא היצרות משמעותית וללא הגבלה בזרימת הדם. הממצאים אינם דורשים התערבות פולשנית, אך מחייבים הערכה של גורמי הסיכון (עישון, לחץ דם, רמת סוכר, כולסטרול ושומנים אחרים, משקל, פעילות גופנית וכד'), ואיזון קפדני של כולם, גם אם נדרש טיפול תרופתי. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לתוצאה של בדיקת עזר מבלי להכיר את ההקשר הקליני ואת ההתוויה לביצוע הבדיקה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים