לחץ דם ריאתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/10/2014 | 07:39 | מאת: לילי

בת 64 ברקע סכרת ןלחץ דם מאוזנת בכדורים אנלמדקס קרדיולוק ומטפורמין.לפני שנתים עשיתי אקו לב שיצא תקין EF 65% חדר ימני תקין מלבד לחץ ריאתי מוגבר 36+ראפ.עשיתי בבלינסון ברור מקיף תפקודי ריאות C.T הכול יצא תקין, לפני יומים חזרתי על האקו ןשוב לחץ ריאתי מוגבר 41+ראפ ןותר הפרמטרים של האקו תקינים. מה עלי לעשות אני חסרת אונים ובחרדה האם מצב זה מסוכן?

לילי שלום, עלייה קלה בלחץ הריאתי היא שכיחה בסובלים מיתר לחץ דם וסוכרת. הלחץ הריאתי משתנה בהתאם ללחץ הדם ולעומס בעלייה השמאלית וייתכן שביום אחר הלחץ יהיה נמוך יותר. אם אין מחלה בכלי הדם הריאתיים, לרוב איזון מיטבי של לחץ הדם יביא גם להורדת הלחץ הריאתי. אל לך להילחץ בשל פרמטר בודד בבדיקת עזר. הרבה יותר חשובה הדרגה התפקודית והרגשתך הכללית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים