נטילת סטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/09/2014 | 23:58 | מאת: עלמה

שלום בת 60, עודף משקל, סכרת 2 שנים רבות, עברתי 2 צינתורים + סטנט בגלל חסימות, + שומנים בדם. בחודשים הקרובים כנראה אעבור ניתוח שרוול. כמה פעמים רשם לי רופא המשפחה סטטנים והם גרמו לי לכאבי רגליים גם כשהחליף סוגים שונים. לאחרונה רשם לי רוזו בסטטין 10 וסיכמנו שאטול אחת ליומיים. אחרי שבועיים התחילו כאבי רגליים וכאבים בחזה- קוצר נשימה במאמץ. הרגליים והחזה- כאילו יש התכווצות שרירים ולא מגיע די דם לרגליים וללב. הפסקה קצרה וזה חולף, ואני ממשיכה ללכת בעליה עד המנוחה הבאה. הפסקתי עם נטילת התרופה ועדיין לא יודעת אם להתייעץ עם הקרדיולוגית שלי. עלי לציין שמדי פעם יש לי דקירות בסנטר ובלסת התחתונה. וכן אציין שאני אנמית עם HB 9.2 ואולי גם זה תורם לקוצר נשימה במאמץ. מה אתה מציע ???? אודה על תשובתך ושנה טובה

עלמה שלום, לא ניתן להאשים את הסטטינים בקוצר הנשימה ובכאבים בחזה. קוצר נשימה ואי סבילות למאמצים בחולים עם השמנת יתר מורבידית הדורשת ניתוח בריאטרי, היא תופעה אוניברסלית (לכולם יש קוצר נשימה במאמץ) אם לא ניתן ליטול סטטינים בשל תופעות לוואי, תיתכן בעיה בטיפול מיטבי בגורמי הסיכון, בעיקר לאור סוכרת. המלצות פרטניות במקרים מורכבים לא יכולות להינתן ביעוץ אינטרנטי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים