צניחות st משמעותיות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/09/2014 | 20:55 | מאת: אבי

שבוע טוב דוקטור. שמי אבי. תוצאות בדיקות דם: ldl-236/hdl-36 Trgliztrid-275. בבדיקת מאמץ התגלו צניחות stמשמעותיות. הרופא המליץ על צנטור שאלתי-האם ניתן עלידי שינוי בתזונה ועל ידי הליכה להוריד את רמת הכולסטרול הרע וה שומנים ולהעלות את הכולסטרול הטוב והאם עלידי העלאת הכולסטרול הטוב העורקים מתנתקים ולא יהא צורך בצי טור?

אבי שלום, אין טיפול להסגת טרשת ("ניקוי עורקים או פתיחת סתימות"). שינוי אורחות חיים יכול בהחלט לשפר את פרופיל הליפידים, אך התהליך הדרגתי ושיעור הכשלון להתמיד בתהליך הוא גבוה. אם יש התוויה לבצוע צנתור לפי ההסתמנות הקליני ותוצאות בדיקות העזר, שינוי אורחות החיים הוא חשוב, אך לא מחליף את הצורך בבדיקה ובטיפול לפי הצורך. שינוי בתזונה בלבד יוכל לשנות את הרכב השומנים בדם בסדר גודל של 10% בלבד, ולכן נחוצה גם תמיכה תרופתית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים