התאמת מינון לרמת דילול דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/09/2014 | 18:28 | מאת: יצחק

כל החולים מטופלים כיום ב 100 מ"ג אספרין וב 75 מ,ג פלוויקס האם יש אפשרות להתאים את המינון לרמת דילול \\קרישיות הדם ? עקב נימול בפנים וכאבים בחזה עם הקרנות הגדלתי את המינון של האספרין ל 300 מ"ג והכאבים והנימול חלפו רופאי הורו לי להקטין את המינון .ןןןןון מה עלי לעשות ? עברתי שני צינטורים עם 97אחוז סטימה לפני 10 חודשים iziן

יצחק שלום. אין טעם להעלות את מינון האספירין מפני שהדבר לא יעלה את מידת עיכוב הטסיות. קשה לקשור בין המינון הגבוה לשינוי המינון. קיימות תרופות חליפיות לפלביקס אשר מעכבות טסיות באופן אחיד יותר ובצורה יעילה יותר, אך גם עם סיכון מוגבר לדמם. אין צורך לבדוק את עיכוב הטסיות במעבדה ובדיקות קרישה אינן רלוונטיות לתרופות שאתה נוטל. תודה על פנייתך לפורום

14/09/2014 | 10:59 | מאת: יצחק

הגדלתי את המינון עקב הכאבים והנימול בצד שמואל בחזה בפנים ביד וברגל . לפי המאמר לעיל אין סיכון בהגדלת מינון האספרין ל 300 מ"ג . בתשובתך יש הצעה להגדלת סיכון ללא התיחסות לכאבים והנימול . האם נתן לשלול בסבירות גבווה מאוד בעיה קרדיולוגית ולאושש בעיה נוירולוגית ?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים