ספסיס או כשל לבבי?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/09/2014 | 00:53 | מאת: יוסי

שלום חולה שמתקבל למיון לאחר אספירציה קשה ובעיות נשימה. לפי הקליניקה ההתייחסות היתה כאל ספסיס (שבמהשך גרר נפילת עוד מערכות בגוף) בבדיקת דם כ 12 שעות מאז תחילת האירוע (אין בידי את הבדיקות שבוצעו בתוך ה 12 שעות הראשונות) לויקוציטים 5.5 (לא גבוה) לימפוציטים נמוך. בהמשך האשפוז הלויקוציטים עלו בצורה ניכרת. האם יכול להיות אלח דם ללא עליה בלויקוציטים? יכול להיות שהבעיה לא היתה אלח דם אלא קריסת מערכות עקב האי ספיקה הנשימתית והמאמץ הכרוך בזה? אציין שקריאטנין היה גבוה 2.3 (בהמשך עלה גם ל 7) LDH - 1370 CK - 1336 טרופונין I - גבוה - 0.165 (כל התוצאות לעיל זה מבדיקות שנלקחו 12 שעות מאז תחילת האירוע) האם הסממנים דלעיל מסתדרים עם אלח דם או שיכול להיות שעל רקע האי ספיקה נשימתית היה פגיעה לבבית? ואולי הפגיעה הלבבית היא שהביאה בסופו של דבר לקריסת המערכות (צניחת לחץ דם וצורך בהנשמה). משום מה הנושא הלבבי לא נבדק בפני עצמו, ואינני יודע אם לא מפספסים משהו. תודה

יוסי שלום, ייתכן ספסיס ללא עלייה בלויקוציטים. במצב של ספסיס וכשל רב מערכתי, עם קיפוח המצב ההמודינמי, ייתכן נזק גם לשריר הלב בעיקר בסובלים ממחלה כלילית שהייתה קודם לכן שקטה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים