הפרעה ברלקסציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/08/2014 | 12:36 | מאת: אסתי שרעבי

סיכום אקו-דופלר- תבנית זרימה מיטרלית מתאימה להפרעה של רלקסציה ( A גדול מ- E ) .מבנה ותפקוד תקינים של מסתם מיטרלי.אי ספיקה מיטרלית מינימלית.כל היתר תקין. אני בת 44 ,ללא מחלות כרוניות . עשיתי את הבדיקה בעקבות כאב בחזה בעיקר בזמן מאמץ,כמו,עלייה במדרגות,למשל. מה עלי לעשות? האם צריך טיפול תרופתי?

אסתי שלום אין קשר בין הממצאים המצוטטים בבדיקת האקו לכאבים בחזה בגינם הבדיקה בוצעה. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, לא ניתן ליעץ על טיפול או לקבוע אבחנה על סמך בדיקת עזר בלבד, מבלי להכיר את הרקע הקליני, גורמי הסיכון וממצאי הבדיקה הגופנית. הפרעה בהרפייה היא ממצא שכיח, לרוב ממצא אקראי, ובנבדקים ללא מחלת לב מבנית, שכיחותו גבוהה בעיקר בסובלים מיל"ד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים