קרדילוק בהנקה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/08/2014 | 13:04 | מאת: אור

שלום, אני נוטלת קרדילוק 1.25 בגלל פירפור פרוזדורים התקפי (שהיה לי לפני ההירון. בהריון לא היה, אולם כן היו התקפי דופק מהיר)בשבוע 33 להריון. האם ניתן ליטול את הקרדילוק בהנקה? תודה

אור שלום, הסיכון שתינוק יונק ייחשף להשפעה של תרופות, תלוי בשני גורמים עיקריים. קישור התרופה לחלבון וההפרשה בשתן. ככל שהקישור לחלבון נמוך יותר, כך הוא מופרש יותר בחלב אם, וככל שההפרשה הכלייתית נמוכה יותר, כך תצטבר תרופה רבה יותר בדם התינוק. הקרדילוק (ביסופרולול) הוא בעל קישור נמוך של כ 30% לחלבון, והפרשה נמוכה בשתן של כ 50% ולכן באופן תאורטי, הסיכון לחשיפת התינוק להשפעת התרופה הוא מוגבר. יחד עם זאת המינון שאת נוטלת הוא נמוך מאד. אין בספרות מידע לגבי השפעת הקרדילוק על תינוקות יונקים. אני מצרף קישור בעניין. http://www.drugs.com/breastfeeding/bisoprolol.html תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים