רמת LDL

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/08/2014 | 00:39 | מאת: נתן

שלום לרופא גיל 55 ,קיימת היצרות קרוטיס צד אחד 25% מטופל ב סיבסטטין 20 מ'ג טריטיס 5 פעמיים ביום אומפרדקס 20 מיקרופירין 75 ו דיזוטיאזיד 12.5 מ'ג אני מבצע מעקב שומנים אחת לחצי שנה,בבדיקה האחרונה שהייתה השבוע התקבלה התוצאה-CHOLESTEROL166 ' LDL 87.3 ' HDL63 ' TRIGLYCERIDES 78 כשבבדיקה שלפניה הייתה רמת ה LDL69 ' HDL 70 ולפני זה LDL68 ' HDL 54 ועוד לפני זה LDL 70.6 ' HDL 66 השאלה האם רמת ה LDL הנוכחית87.3 תחת סימבסטטין 20 [כשברקע גורם הסיכון שציינתי,] ,לעומת התוצאות הקודמות של ה LDL , - [אין סכרת] - היא רמה רצויה? שלא צריך להיתיחס אליה במיוחד? או האם יש לשאוף להגיע לLDL נמוך יותר, ואם כן איך להגיע לכך? תודה

נתן שלום, ההנחיות החדשות לטיפול בכולסטרול גובה אינן קובעות עוד ערך יעד, אלא ממליצות ליטול סטטינים פוטנטיים במינון גבוה בחולים עם גורמי סיכון בהם הודגמה טרשת. דוגמה לסטטין פונטני היא ליפיטור או קרסטור . יחד עם זאת, מרבית האפקט של הורדת הסיכון, מושג גם בנטילה של סימבסטטין במינון של 20 מ'ג ליממה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים