הפרעה אזורית בהתכווצות חדר שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/08/2014 | 13:37 | מאת: רותם

בבדיקת אקו במאמץ לאחר ניתוח מעקפים(2008) נכתב כי קיימת הפרעת אזורית בהתכווצות בחדר שמאל שאיננה משתנה משמעותית במאמץ והיא יכולה להתאים לאוטם מענף פוסטרולטרלי . בתגובה האלטרוקרדיוגרפית נמצא כי צניחות st ממ ב-6-4v , avf, lll, ll במאמץ והשינויים נמשכו לעומק שלה ההתאוששות. מה כל המידע הזה אומר? ומה הטיפול המומלץ ? תודה רבה. רותם. ( אציין שהבדיקה היא של אבי גבר בן 63).

רותם שלום, על פי פענוח בדיקת האקו ישנה עדות לצלקת משנית לאוטם בעבר. בנבדקים עם מחלה כלילית ידועה, במיוחד אחרי שעברו ניתוח מעקפים, ההחלטות הטיפוליות חייבות להביא בחשבון גורמים רבים, בהם ההסתמנות הקלינית, חומרת התסמינים, תפקוד החדר השמאלי, מידע על המעקפים שבוצעו, והסיכוי להביא לתועלת באמצעות פעולות פולשניות לשיפור התסמינים והפרוגנוזה. בכל מקרה רובד הבסיס בטיפול הוא טיפול תרופתי מיטבי ואיזון מיטבי של גורמי הסיכון. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים