צינתור בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/07/2014 | 21:11 | מאת: אודי

שלום, אני סובלת מSVT בהריונות שלי. הדופק מגיע ל170 במנוחה, לחץ דם נמוך.. הבנתי שההליך שאני אמורה לעבור ע"מ לפתור זאת הוא באמצעות צריבה, שתבוצע באמצעות צנתור- מה הסיכונים לטווח הארוך בצנתור? האם יש סיכוי גדול/קטן לסיבוכים במהלך הצנתור עצמו? האם משום שאני עוברת צנתור בגיל צעיר זה יכול להשפיע על תפקוד הלב בגיל מבוגר יותר? האם יש משהו שאני יכולה לעשות ע"מ למנוע זאת בעתיד? האם פעילות גופנית/ תזונה יכולים להועיל. אציין שאני רזה מאוד, בתת משקל. אשמח לתשובה, תודה רבה! אם יש אפשרות,לשלוח אותה למייל, אשמח מאוד.

אודי שלום, פורום זה אינו דן בהפרעות קצב. צריבה היא טיפול יעיל לטיפול בארועים חוזרים של SVT סימפטמטי, והסיכון בה לרוב נמוך. הסיכון נקבע כתלות לקרבת מסלול ההולכה הנצרב למסלולים אחרים במערכת ההולכה החשמלית של הלב. תרופות ופעילות גופנית אינם יעילים למניעה. כדאי להתיעץ עם אלקטרופיזיולוג עם תרשים אק'ג המתעד את הפרעת הקצב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים