דרך ירושליים השלמה 679/14 אילת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/07/2014 | 11:33 | מאת: הומברטו טוקוס

שלום ,עשיתי בדיקה מאמץ למעקב והתוצעה היתה:הופיעו גלי T שלילים ב-avf,avi שחזרו ל base line בבקשה מה זה עומר? שלחו אותי לבדיקה מיפוי לב טליום ספקט במאמץ,בשבוע הבאה. תודה רבה לכם

הומברטו שלום, היפוך גלי T במבחן מאמץ ארגומטרי הוא ממצא לא ספציפי ואינו בהכרח מעיד על קיומה של איסכמיה. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, לא ניתן להתייחס לתוצאה של בדיקות עזר מבלי להכיר את ההתוויה לביצועה ואת ההסתמנות הקלינית. אינני רוצה לחוות דעה לגבי נחיצות ביצוע המיפוי, אך עליך לדעת כי הבדיקה כרוכה בחשיפה לקרינה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים