שינויים איסכמיים באקג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/07/2014 | 00:50 | מאת: עט

אושפזתי בשל כאב בחזה ושינויים באקג. במכתב השחרור היה כתוב: "אקג פתולוגי שמראה שינויים איסכמיים מפושטים בקיר התחתון, הקדמי והלטראלי, יחד עם תמונה של RV strain- Incomplete rbbb וגל P פולמונאלי) האם תיאור האק"ג הנ"ל מתאים למצב של מחלת לב כליילית?

שלום לך, אק'ג הוא בדיקה עקיפה לגילוי מחלת לב כלילית ולשינויים המתוארים יש אבחנה מבדלת. טיב השינויים אינו מצויין בפענוח ומוגדרת דווקא הטריטוריה. בפענוח אק'ג יש לציין את טיב השינויים, ולעיתים קרובות דווקא הטריטוריה קשה להגדרה. יש להתאים את הממצאים להסתמנות הקלינית ולבדיקות נוספות כגון בדיקת אקו לב, ואם יש בנמצא גם בדיקה אנטומית של עורקי הלב כגון צנתור או CTA של עורקי הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים