cardiloc

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/07/2014 | 19:26 | מאת: שלמה

בת 90 עם MR, TR ו-PH בינוניים, AR ו-LVH קלים, NVAF מזה 14 שנה, HTN מיוצב תרופתית (110\70), קיפוסקוליוזיס קשה. משקל כ-60 ק"ג, קראטינין 1.07 אלבומין 3.2 שתנן 60 ולכן eGFR לפי MDRD ו-EPI בין 39 ל-51 ולפי CG זה 33. CHADS 5-6 (גלוקוז אחרון 110, HBA1C 6.7% לא מטופלת). INR לא מאוזן כ-50% מהזמן. מיפוי תליום תקין לפני 3 שנים. תרופות: lercanidipine 10mg, ramipril 5mg bid, furosemide 60mg, spironolactone 12.5mg, atorvastatin 40mg, seretide 50/500 bid, warfarin 2.5mg, timolol 0.5% דופק במנוחה 60-70, בשכיבה יכול לרדת עד 45. קצב נשימות לא פוחת מ-23 לעולם, בד"כ יותר. מתלוננת על פלפיטציות ולכן הקרדיולוג הציע להוסיף bisoprolol 1.25mg ורופא המשפחה הציע להתחיל מ-0.625mg. כמו כן הציע apixaban 2.5mg bid. האם ההמלצות האלו נראות לך סבירות? מה דעתך על הנכתב בספר הנ"ל שבקרב ישישים השילוב של spironolactone ו-beta blocker עשוי להיות לא אפקטיבי ושבאופן כללי spironolactone בעייתי בקרב ישישים שכאלה עם תפקוד כלייתי ירוד? http://books.google.co.il/books?id=y6eXKa8Rc6sC&pg=PA79

שלמה שלום, מטרת הפורום איננה להחליף יעוץ פרטני אלא לתת אינפורמציה שיש בה עניין לציבור. באופן כללי ניתן לומר שאין טעם לתת מינונים מזעריים של קרדילוק, והצורך בהקטנת מינון התרופה מעיד על כך שיש התווית נגד לרשום אותה. השילוב של חוסמי בטא ואלדקטון אינם קו ראשון בטיפול ביתר לחץ דם, ובקשישים עם הפרעה בתפקוד הכלייתי יש נטיה להיפרקלמיה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים