טרשת [?]

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/07/2014 | 10:16 | מאת: רפי

אני בן 58 לא מעשן,מזה כמה שנים מקבל סיבסטטין 20 וטריטייס לפני כ5 שנים אובחנה אצלי איסדירות בדופן עורק קרוטיס פנימי,ושנה אחר כך הצרות של 25% עקב רובד פיברוטי,מאז אני במעקב פעם בשנה, רופא משפחה נתן לי עקב הממצא מיקרופירין 75, היות ויש ממצא בעורק הקרוטיד , האם זה נותן איזושהיא אינדיקציה לגביי הצרות גם באחד הכליליים בלי שאדע על כך?האם יכול להיות מצב שיש גם באחד מהקורונריים היצרות כלשהיא,שלא ידוע עליה? יש המלצה כלשהיא איך לנהוג בעיניין כזה? מה מומלץ?

רפי שלום, טרשת עורקים היא מחלה סיסטמית עם ביטוי מקומי. העובדה שיש טרשת בעורקי התרדמה אינה מעידה בהכרח על היצרות משמעותית בעורקי הלב. אם בבדיקות הדמיה לא פולשניות יש עדות לטרשת, יש לאזן באופן מיטבי את גורמי הסיכון, לאזן את לחץ הדם וליטול סטטינים כפי שאתה עושה. נהוג לתת גם אספירין, אם כי העדויות ליעילותו במניעה ראשונית, אינן חד משמעיות. בהעדר תסמינים לבביים, אם הדרגה התפקודית טובה, אין אינדיקציה לביצוע בדיקות עזר לא פולשניות לגילוי איסכמיה. תודה על פנייתך לפורום

09/07/2014 | 13:12 | מאת: רפי

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים