תורשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/06/2014 | 04:23 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 60,בריאה.רזה ומרבה לעסוק בפעילות גופנית.בדיקות הדם שלי תקינות.יש לי לצערי סיפור משפחתי "כבד". שני הורי ז"ל, 6 מתוך 9 אחי ואחיותי (בוגרים ממני)סבלו וסובלים ממחלת לב : עברו צנתורים,ניתוחי מעקפים. 3 נפטרו. לאור הרקע התורשתי שלי, מה הבדיקות שעלי לעשות ? האם כדאי לחשוב אפילו על צנתור למרות שאין לי כל סימנים ? בברכה יעל

יעל שלום, בנבדקים אסימפטומטיים אין אפילו המלצה לבצע בדיקות עזר לא פולשניות לגילוי איסכמיה, ובוודאי שלא לבצע פעולה פולשנית כגון צנתור. למעשה הפנייה לבדיקות מיותרות נחשבת למזיקה, מכיוון שזו עלולה להביא לבדיקות מיותרות נוספות הכרוכות בחשיפה לחומר ניגוד, לקרינה ולפעולות פולשניות שלא לצורך. יש להתמיד בפעילות הגופנית, לעקוב אחר רמות הסוכר והכולסטרול בדם, לבדוק מידי פעם לחץ דם ולאזן באופן מיטבי את גורמי הסיכון אם קיימים. כדי להחליט אם ליטול סטטינים, לעיתים מבוצעת בדיקה לעובי האינטימיה- מדיה בעורק התרדמה ובדיקת CRP בדם(מדד דלקת) תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים