פיענוח אק"ג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/06/2014 | 13:10 | מאת: אלון

שלום ד''ך קרנר עשית אתמול יום ב' (23.06) בדיקת אק"ג לפני ניתוח ויצא לי הפיענוח הזה : גל T שלילי בליד 3 ביפזי בליד AVF כמו כן יצא לי NSR 75 ולפני כ3 חודשים יצא לי NSR 60 האם תוכל לומר לי מה זה אומר? בתודה מראש אלון

אלון שלום, לא ניתן להתיחס לפענוח של אק'ג מבלי לראות את התרשים עצמו ובמנותק מההקשר הקליני. התאור אינו מעיד בהכרח על ממצא פתולוגי וייתכן שהתרשים תקין לגמרי. תדירות הדופק משתנה באופן פיזיולוגי ולכן אין זה מפתיע שתדירות הדופק הייתה בבדיקה אחת 75 פעימות לדקה ובשניה 60 לדקה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים