אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/06/2014 | 08:10 | מאת: בתאל דחוף

שלום, אני בת 30 בריאה ברוך השם, לפני שבוע החלו לי במהלך היום דפיקת לב חזקה מורגשת מאוד, ואחכ זה נעלם עליי לציין שזה רק דפיקת לב אחת או גג שתיים וזה יכול להיות כמה פעמים ביום בעיקר שאני לחוצה,עשיתי אקג שיצא תקין בדיקת אקו לב : no evidence of lvh. normal aortic root and ascending aorta normal mitral valve and artic valve normal lv lv and ra sizes normal rv size and systolic function normal lv systolic function global and regional diastolic lv dysfunnction no evidence of mitral aortic or tricuspid no evidence of pulmonary hypertension no evidence of pericardial effusion ברצוני לומר שאין לי לחץ דם גבוה ואני מרגישה רגיל רק אני בתקופה רוויה בסטרס, ואני מודאגת מתוצאת הבדיקה שרשומה diastolic lv dysfunstion האם ישלי בעיה? תודה רבה לך

בתאל שלום, תלונתך מתאימה במקום הראשון לפעימות מוקדמות. תופעה שכיחה וברוב המכריע של המקרים אינה מסוכנת. בפענוח האקו המצוטט אין עדות לבעית לב מבנית. בדווח החלקי שאת מצרפת, מצויין כי יש הפרעה בהרפייה של הלב, ללא פרוט החומרה. לפי שאר המדדים (התקינים) אני בספק רב אם יש הפרעה בכלל, ואם כן היא קרוב לוודאי קלה וללא משמעות קלינית כלשהי, ובכל מקרה אינה מסבירה את הרגשת הפעימות המוקדמות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים