מכשיר להדמיה תלת מימדית במהלך צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/06/2014 | 10:23 | מאת: חיפאית

שלום ד"ר קרנר, מתוך כתבה בדוקטורס : "מאת: מערכת zap doctors, 12/06/14 מכשיר חדשני להדמיה תלת ממדית במהלך ביצוע צינתור יופעל לראשונה במחלקה הקרדיולוגית במרכז הרפואי זיו. מכשיר LUNAWAVE, בעלות של מיליון שקלים, פועל בטכנולוגיה המתקדמת בעולם להדמיה של העורקים הכליליים. המכשיר מבצע הדמיה של עורקי הלב ומאפשר לרופאים קבלת מידע צילומי עמוק יותר, חתך העורקים לאורכם ורוחבם, וכן מבט תלת ממדי ברזולוציה ודיוק גבוהים ביותר. " שאלתי אליך: נראה מהמשך הכתבה כאילו כרגע המכשיר נמצא רק ב"זיו". האם זה כך, או שיש מכשיר כזה גם ב"רמב"ם " ? תודה

שלום רב, מכשיר ה Lunawave נמצא גם ברמבם ומאפשר הסתכלות מתוך העורק הכלילי וניתוח של חלל העורק ודופנו ברזולוציה גבוהה. ההדמיה פועלת באמצעות שידור של גלי אינפרה אדום מצנתר זעיר המוחדר אל העורק הכלילי. למרות התמונות היפות שהמכשיר מספק, ניתן לבצע את הרוב המוחלט של הפעולות מבלי להשתמש בו ולבחור את המקרים בהם הוא נותן מידע ייחודי ונחוץ לפי שיקולים קליניים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים