תוצאות בדיקת סונר-דופלר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/06/2014 | 11:14 | מאת: אריה

שלום.לפני הגעתי לרופא המשפחה. קבלתי תוצאות ומבקש להבין משמעותן ימין קרוטיס:קיימת הצרות המודינמית פחות מ-25% בעורק הפנימי והחיצוני.אין לזהות כיב חוליות: זרימה חלשה שמאל:הצרות המודינמית פחות מ-25%.. אין לזהות כיב. חוליות :זרימה תקינה שאלתי: האם 25% הוא החלק הסתום/ההצרות או נשאר רק זרימה של 25% ו-75% יש הצרות? תודה ושבת שלום

אריה שלום, היצרות של 25% מעידה על היצרות בקוטר העורק בשיעור של 25%, כלומר 75% מקוטר העורק נותר פתוח. להיצרות של 25% אין כל משמעות המודינמית והיא אינה מפריעה לזרימת הדם, אך מעידה על טרשת וצורך בטיפול תרופתי לאיזון גורמי הסיכון למניעה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים