נטרול כרית אוויר יונדאי טוסון

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

12/08/2016 | 02:35 | מאת: אורטל

שלום, לאחרונה רכשתי כיסא בטיחות מגיל 0 לבני בן החודשיים. הכיסא הותקן במושב האחורי ברכב. כשרצינו לנטרל את כריות האויר הצידיות במושב האחורי, נאמר לנו שלא ניתן לנטרל אותן ושהילד לא נתון בסכנה כאשר הן 'פועלות'.. שהן לא יגיעו אליו במקרה של תאונה חלילה...הדבר נשמע לי לא סביר מאחר והמרחק בין הכיסא לבין פתח הכרית הוא קצר והרי שהכרית יוצאת היא מתנפחת.... אשמח לתשובה בנושא...האם באמת לא ניתן לנטרל את כרית האויר הצידית בטוסון? ואם כן, אז האם באמת תינוק הישוב בכיסא בטיחות במושב האחורי כאשר היא פעילה, לא נתון בסכנה מפני הכרית? תודה.

אורטל שלום רב, ככל הידוע לנו כריות אויר במושב האחורי הינן כריות צד ולא כריות קדמיות (כמו במושב ליד הנהג) ולכן לא מוגדר איסור להתקנת מושבי בטיחות או ניתוק כריות האוויר. יש לדעת כי עד כה לא הודגם כי ילדים שישבו חגורים כראוי במושב הבטיחות שלהם נפגעו כתוצאה מפתיחת כרית אוויר צידיות. יחד עם זאת, במחקרים שונים נמצא כי ילדים או מבוגרים שנשענים על דלת הרכב, מקום יציאתה של כרית האוויר הצידיות, עלולים להיפגע ממנה. לכן, חשוב להקפיד על עיגון הדוק של מושב הבטיחות לרכב ולהקפיד על-כך שילדים לא ישענו על דלת הרכב. בכל מקרה, תמיד יש לפעול בהתאם להוראות המופיעות בספר הרכב וחוברת ההוראות של מושב הבטיחות בנוגע להושבת ילד במושב בטיחות ליד כרית אויר צידיות, כלומר לבדוק את הוראות יצרן הרכב. המשך יום נעים ובטוח, שלומית מצוות מומחי ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים