מושבי בטיחות / בוסטרים למטרת נסיעה לחול

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

18/07/2016 | 10:32 | מאת: חגית

קניתי לילדיי ב2012 וב2014 ( בתי בת 5 ובני בן 3 היום) את מושבי הבטיחות של איוונפלו טריומף 65. הילדים יושבים כיום במושבי הבטיחות כולל הגדולה בת ה-5 (לא העברתי לבוסטרים) אני נוסעת לחופשה בגרמניה עם גיחות לשוויץ ואוסטריה (אנני יודעת מה התקנים שם) ואני תוהה מה עלי לקחת איתי. שאלתי- האם נכון לקחת בוסטר ללא רתמות לילדה בת ה-5 ובוסטר עם רתמות לקטן בן ה- 3 או שמא עלי לסחוב מושב בטיחות לקטן ולגדולה בוסטר עם ריתמות? מה התקן מחייב שם ומעבר לכך מה בטוח לילדים.? בוסטרים אלו שיש בכוונתי לקנות במיוחד ישמשו אותי גם לעתיד לבוא, כשיחדלו מלשבת על מושבי הבטיחות (אני מעדיפה שישבו בהם כל עוד זה אפשרי). נתוני משקל וגובה: ילדה בת 5 – משקל 14.6 104 ס"מ ילד בן 3 – משקל 13.6 גובה 95 ס"מ

חגית שלום, החוקים הנוגעים לריסון ילדים במושבי בטיחות למיניהם ברחבי העולם הינם דומים למדי לאלו שבישראל, אם כי יכולה להיות שונות קטנה בין מדינות. עם זאת, המלצות הבטיחות הינן המחמירות ביותר ולכן אם פועלים לפיהן, סביר כי תהיה עמידה בדרישות החוקים המקומיים. חוקי נסיעה בחול: באירופה מאז שניכנס תקנת מושבי הבטיחות I-SIZE בעצם יש כמו אצלנו, פער מול החוק. החוק (כנראה) מחייב עד שנה נגד כיוון הנסיעה והמושב מדבר על עד 15 ח'. בהמשך עד גיל 5 מושב עם כיוון הנסיעה ובוסטר עד גיל 10. מצורף עלון מאירלנד שלדבריו מציג את החוק באירופה http://rsa.ie/Documents/Road%20Safety/Safety%20for%20kids/Child%20Safety%20in%20Cars%20English.pdf לפי התקנות הילדים צריכים לשבת בבוסטרים, עם זאת מבחינת בטיחות, כמו בארץ, הכי בטוח להם במושבי בטיחות אם הם מתאימים מבחינת הגבלות המשקל של היצרן. החלטה שלכם לפי נוחות וזמינות אם לקחת עבורם מושבי בטיחות או בוסטרים. בברכה, נירי, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים