כסא בטיחות לילד בן שנתיים מאוד גבוה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/05/2016 | 19:17 | מאת: ווילי

הבן שלי חוגג שנתיים והוא מאוד גבוה לגילו (אחוזון 97%) הוא די סובל בתוך הכסא הבטיחות שלו, אני יודע שבוסטר זה בגיל שלוש, אבל אני לא יודע האם זה לוקח בחשבון את גודל הילד. האם אפשר להעביר אותו לבוסטר לפני גיל שלוש בבחינה הבטיחות שלו והחוק?

ווילי שלום, החוק בישראל קובע כי ילדים עד גיל שלוש צריכים לשבת במושב בטיחות ללא תלות בגובהם או משקלם. יחד עם זאת, המלצת הבטיחות הינה לשבת במושב בטיחות עד למשקל 18 ק"ג לפחות (לערך בגיל 5), ואם הגבלת המשקל של מושב הבטיחות מאפשרת שימוש עד יותר ממשקל של -18 ק"ג מומלץ להמשיך ולהסיע ילדים במושב בטיחות (חגורים ברצועות פנימיות) עד כמה שניתן. הסיבה לכך הינה שבזמן תאונה, כאשר ילדים נחגרים ברצועות של מושב הבטיחות, קיימת חלוקת אנרגיה על פני מספר נקודות אחיזה בגוף - וזו מפחיתה את עוצמת הפגיעה בהשוואה לשימוש בבוסטר בו נחגרים בחגורת הרכב. לפיכך, מומלץ להשתמש במושב הבטיחות כל עוד הוא מתאים לנתוני הילד משקל וגובה. באם הילד צעיר ועולה צורך כלשהו להעבירו, מומלץ להעבירו לבוסטר עם רצועות פנימיות. בוסטר זה נראה כמו בוסטר עם גב, אך הוא למעשה מושב בטיחות לכל דבר, מכיוון שהילד מרוסן באמצעות הרצועות הפנימיות של הבוסטר ולא באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב, והבוסטר מעוגן לרכב באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב. בוסטר מסוג זה נותן פתרון ארוך טווח יחסית לילדים שעדיין זקוקים לשבת במושב בטיחות ומותאם לגדילתו של הילד, שכן בתחילה ניתן להשתמש בו כמושב בטיחות לכל דבר (הכולל גב ורצועות פנימיות ולכן מאפשר אחיזה טובה יותר של גוף הילד ומאפשר חגירה בהתאם למידותיו של ילד צעיר ועגינה של המושב לרכב), ובהמשך ניתן להסיר את הרצועות הפנימיות ולהשתמש במושב כבוסטר עם גב. בברכה, נירי, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים