החלפת כסא בטיחות לאחר תאונה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

22/05/2016 | 20:48 | מאת: גילי

האם יש צורך להחליף את כסא הבטיחות לאחר תאונה. הילדה, בת 1.10, ישבה בכיסא בתאונה, בצד ימין על ספסל אחורי. הפגיעה היתה מצד שמאל מאחור. לא נראה שהכסא נפגע

גילי שלום ותודה שפנית לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים, יצרני מושבי הבטיחות אוסרים על שימוש במושב בטיחות שעבר תאונה, מכיוון שגם אם לכאורה לא נראה כי נגרם נזק למושב הבטיחות, ייתכן כי המושב נפגע בחלקיו הפנימיים ולא יהיה יעיל בעת תאונה נוספת. בנוסף, אחת המטרות של מושב הבטיחות הינה לספוג חלק מעוצמת התאונה לרצועות החגירה ובכך להקטין את עוצמת התאונה המועברת לילד. יתכן ובתאונה שעבר מושב הבטיחות נפגמה יכולת זו והרצועות הפנימיות אינן תקינות. יש לבדוק בהוראות יצרן מושב הבטיחות את הנחיותיו לגבי מושב בטיחות שעבר תאונה. עם זאת, ארגון NHTSA האמריקאי www.nhtsa.gov מאפשר שימוש במושב בטיחות שעבר תאונה קלה. ההגדרה לתאונה קלה מורכבת מ- 5 שאלות שהתשובה על כולן חייבת להיות כן:  ניתן היה להסיע את הרכב ממקום התאונה ללא גרר או כל עזרה אחרת .  הדלת הקרובה ביותר למקום בו היה מותקן מושב הבטיחות לא ניזוקה כלל.  אף לא אחד מהנוסעים ברכב נפגע בתאונה ופונה או הלך מרצונו לבית החולים.  אף לא אחת מכריות האוויר ברכב התנפחה בעת/כתוצאה מהתאונה.  למושב הבטיחות אין נזקים נראים לעין. * אם התשובה על כל הסעיפים היא חיובית, אין חובה להחליף את מושב הבטיחות לאחר תאונה. * אם התשובה על אחד מהסעיפים או יותר היא שלילית - חובה להחליף את מושב הבטיחות לאחר התאונה. בברכה, נירי, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים