בוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

24/04/2016 | 19:52 | מאת: מוטי

שלום, אני מתלבט בין 2 בוסטרים: Graco Affix עם תוצאות טובות במבחני ריסוק בצד אך ללא תקן אירופאי המחמיר יותר בעיקר לעניין תאונות חזית והבוסטר השני JOIE Trillo עם תקן ארופאי. אודה להמלצתך

מוטי שלום, ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על דגם או חברה של בוסטר מסוים. בעת בחירת מושב הבטיחות הדבר הראשון הוא לוודא כי למושב הנבחר יש תקן. בארץ מותרים לשימוש מושבים העומדים בדרישות התקן האמרקאי או האירופאי, המושבים הנמכרים בחניות בארץ רובם ככולם עומדים בדרישות אחד המתקנים הללו. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עבר תהליך בדיקה של מבחני ריסוק (שהינם חלק מדרישות התקן) והינו טוב ובטיחותי לשימוש. עדות על עמידה בדרישות התקן מופיע על המושב כל במדבקה מטעם היצרן וכן צריך להופיע במדבקה נוספת אישור של תהליך הבקרה ורגולציה בישראל. בהתאם לכך, בעת בחירת מושב בטיחות הדבר העיקרי עליו יש להתייחס הוא בחירת מושב בטיחות צריכה להיות בהתאם לנתוני הילד, התאמה לרכב ולהנחיות ייחודיות ברכב עצמו , ולצרכי המשפחה. רק שילוב של כלל ההיבטים יספק את כלל צורכי הבטיחות. עם זאת, כיוון שהתקן מגדיר את רף המינימום לבטיחות, יש כמובן הבדלים בין המושבים השונים, עליהם ניתן ללמוד מפרסומים של ארגוני צרכנים שונים, שאף עורכים מבחני ריסוק וולונטריים. מבחני ריסוק וולונטריים בודקים את מושבי הבטיחות בתנאים קשים יותר מזה שדורש התקן, אך לא ברור עד כמה התנאים במבחני הריסוק הללו משקפים את התאונות במציאות. ניתן להיעזר במידע המופיע באתרים שלהלן ובאתרים אחרים המציגים מידע השוואתי על מושבי בטיחות, אך יש לזכור כי הנושא מורכב והפרמטרים לפיהם נבחנים המושבים במקומות השונים לא מאפשרים השוואה מוחלטת ביניהם:  בארה"ב עורכת NHTSA - הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים האמריקאית השוואות בין המושבים, אך לא בנוגע למבחני ריסוק, אלא בנוגע לנוחות השימוש בהם. מצ"ב קישור להשוואה: http://www.safercar.gov/parents/CarSeats/Car-Seat-Safety.htm . בדף זה תוכלו למצוא קישור להשוואת מושבים, בחירת מושב בהתאם לנתוני הילד, וסרטונים להתקנה.  ארגון הצרכנים האמריקאי מבצע מבחנים וולונטריים (מעבר לנדרש בתקן) המשווים בין מושבי הבטיחות המיוצרים בארה"ב: http://www.consumerreports.org/cro/babies-kids/baby-toddler/car-seats/index.htm  רשימת אתרים בהם מופיעים מושבי בטיחות אמריקאים שהוסרו מהמדפים, בשל ליקויים בטיחותיים: tp://www-odi.nhtsa.dot.gov/cars/problems/recalls/childseat.cfm www.carseat.org www.800bucklup.org  אתר בריטי של ארגון which, ארגון עצמאי שמבצע סקירות על מגוון מוצרים בנושא מושבי בטיחות מבצע מבחנים וולונטריים (מעבר לנדרש בתקן), המשווים בין מושבי הבטיחות הנמכרים. באתר מידע רב לגבי בחירת מושבים, צפייה בדירוג מחייבת רישום ותשלום: http://www.which.co.uk/baby-and-child/baby-transport/reviews/child-car-seats/  באירופה בגרמניה - מבצע ארגון הצרכנים ADAC מבחנים וולונטריים (מעבר לנדרש בתקן), המשווים בין מושבי הבטיחות הנמכרים שם. מצורף קישור לאתר (החומר בגרמנית), וגם כאן הצפייה בהשוואה כרוכה לעיתים בתשלום: http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/default.asp?ComponentID=130823&SourcePageID=70159 בברכה, נירי, צוות 'מומחי בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים