סלקל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

05/02/2016 | 12:42 | מאת: עדי

הי. אשמח למענה על 2 שאלות. יחד ראשון כך שאיני מתמצאת. 1. קיבלתי סלקלים של מקסי קוזי ושל אוורפלואו בני 7 שנים נראים תקין לחלוטין. ללא דברים או שריטות . האם מותר לשימוש? 2. האם מותר לשים סלקל ללא(!) בסיס במושב הקדמי שולחגור את חגורת הבטיחות. כשכרית האויר מנוטרלת? תודה

שלום וברכה, מושב בטיחות מיד שנייה עלול להוות סכנה אם לא יודעים את ההיסטוריה שלו, אם חסרים חלקים ואם חסרות הוראות ההתקנה. לפני כל שימוש במושב בטיחות מיד שניה יש לוודא את הנושאים הבאים: א. אין להשתמש במושב בטיחות לאחר תאונה. ב. אין להשתמש במושב בטיחות שההיסטוריה שלו אינה ידועה. ג. מושב הבטיחות חייב להיות תקין, כל אביזריו המקוריים תקינים, ללא סימני עיוותים או שברים, כולל סימון והוראות שימוש. ד. יש לבדוק כי התקן בו עומד מושב הבטיחות הוא העדכני. נושא אורך החיים של מושבי בטיחות הוא נושא שנוי במחלוקת ואיננו חד-משמעי, ישנם מושבים בהם יש הגבלת זמן שימוש ויש מעטים שבהם לא מוגדר . למיטב ידעתנו הגבלת תוקף השימוש נעה בין 5-8 שנים ויש שונות בין יצרנים שונים, לא ניתן להגדיר משך שימוש אחיד. תוקף השימוש של מושבי בטיחות מכל הסוגים (סל קל, מושב בטיחות או בוסטר), מוגדר ע"י היצרן עצמו ואין אחדות בין יצרנים כל יצרן מגביל את השימוש לפרק זמן שונה. עלינו לבדוק את הנושא ספציפית לכל מושב משומש רוצים להשתמש בו. במושבי בטיחות שהיצרן קבע תוקף שימוש מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידיו .יצרן מושב הבטיחות מקבל אישור תקן לפי הגדרות שימוש ספציפיות, בכל חריגה מהוראות השימוש כולל משך השימוש (כמו בתרופה) לא ניתן לדעת מה יקרה בזמן תאונה, אם המושב יספק את ההגנה המובטחת במידה הזהה למוצר חדש (גם אם לא נצפים ליקויים). במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. התוקף אמור להיות מוטבע על המושב, ובחוברת המושב צריכה להיות ההנחיה איכן הוא מוטבע, והנחיות נוספות לעניין התוקף. אם אין הגבלה של היצרן לגבי מס' השנים שניתן להשתמש במושב הבטיחות, ניתן להשתמש בו לא יותר מ-10 שנים בתנאי שכל התנאים הבאים מתקיימים: • הוא לא עבר תאונה • ההיסטוריה שלו ידועה • המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים • קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב • הוא מתאים לתקנים העדכניים (האירופיR- 129 – ECE// ECE R44/04 או FMVSS 213 / האמריקאי) • המושב מתאים להתקנה ברכב הספציפי החברות evenflo ו-maxi-cosi מציינות במפורש כי חישוב הזמן לשימוש הוא מתאריך הרכישה. חברת evenflo לרוב מאפשרת ל-8-6 שנות שימוש וחברת maxi-cosi מאפשרת לרוב 5 שנות שימוש מיום הרכישה. בכל מקרה יש לבדוק בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות את הוראות היצרן בנושא זה או להתייעץ עמו במידה ורוצים להאריך את השימוש במושב. לגבי השאלה השנייה, הנחיית ארגון 'בטרם' היא להושיב ילדים עד גיל 13 במושב האחורי. מרבית תאונות הדרכים מערבות את חזית הרכב, וזהו המקום המסוכן לילדים ברכב. בכל מקרה, יש לוודא מהן הוראות יצרן הרכב, וכן מושב הבטיחות לעגינה נכונה של הסל קל (האם ניתן בלי בסיס), ומיקומו ברכב. ע"פ החוק, אם כרית האוויר מנוטרלת ניתן להושיב ילד במושב בטיחות או בוסטר במושב הקדמי. חשוב להבין שזה מאוד לא בטיחותי. אסתי, מוקד מומחים בטרם.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים