בוסטר עם משענת-עדיפות והבדל בין רצועות וללא רצועות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/01/2016 | 10:46 | מאת: טלי

שלום, אשמח לעזרתכם בנושא בוסטר, מה עדיף ומה ההבדל בין בוסטר עם משענת ורצועות ובוסטר עם משענת ללא רצועות? הבת שלי בת 4 ו-5 חודשים שוקלת כ17 ק"ג. תודה רבה

הי טלי, הנחיית הבטיחות של ארגון 'בטרם' ושל ארגוני בטיחות בעולם היא להמשיך ולהסיע ילדים במושב בטיחות (חגורים ברצועות פנימיות) כמה שיותר זמן, כל עוד מגבלות המשקל והגובה של מושב הבטיחות, כפי שהגדיר היצרן, מאפשרות זאת. הסיבה היא שבזמן תאונה, כאשר ילדים חגורים ברצועות של מושב הבטיחות, קיימת חלוקת אנרגיה על פני 5 נקודות אחיזה בגוף, אשר מפחיתה את עוצמת הפגיעה. זאת, בהשוואה לשימוש בבוסטר, בו נחגרים בחגורת הרכב ולכן קיימת חלוקת אנרגיה על פני 3 נקודות אחיזה בלבד. בוסטר עם רצועות פנימיות הוא למעשה מושב בטיחות, מכיוון שהילד מרוסן באמצעות הרצועות הפנימיות של הבוסטר ולא באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב. זאת, בניגוד לבוסטר עם גב, שבו הילד יושב על הבוסטר אך מרוסן באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב. בוסטר עם רצועות פנימיות נותן פתרון ארוך טווח יחסית ומותאם לגדילתו של הילד, שכן בתחילה ניתן להשתמש בו כמושב בטיחות לכל דבר (הכולל גב ורצועות פנימיות ולכן מאפשר אחיזה טובה יותר של גוף הילד ומאפשר חגירה בהתאם למידותיו של ילד צעיר ועגינה של המושב לרכב), ובהמשך ניתן להסיר את הרצועות הפנימיות ולהשתמש במושב כבוסטר עם גב ללא עגינת הבוסטר לרכב. המלצתנו היא, לרכוש בוסטר שמאפשר ישיבה עד משקל גבוה, כדי שהילד יוכל להשתמש בו עד שיגיע לגובה של 145 ס"מ - אז ניתן יהיה לחגור אותו באמצעות חגורת הרכב בלבד. בברכה, שרון, צוות מומחי 'בטרם' המשך יום נעים ונסיעה בטוחה.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים