סלקל בן למעלה מחמש שנים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

11/01/2016 | 13:46 | מאת: עינת

שלום יש לי סלקל שנקנה לפני חמש וחצי שנים. אני לא צריכה אותו יותר. האם ניתן למסור אותו למישהו או שאסור להשתמש בו?

שלום רב, המלצת ארגון 'בטרם' היא, שככל הניתן כדאי להשתמש במושב בטיחות חדש כיוון שהתקנים משתנים תדיר, הטכנולוגיה משתפרת ויצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם מעבר לנדרש בתקן. לנושא תוקף מושב בטיחות/סלקל נושא אורך החיים של מושבי בטיחות הוא נושא שנוי במחלוקת ואיננו חד-משמעי, ישנם מושבים בהם יש הגבלת זמן שימוש ויש מעטים שבהם לא מוגדר. הגבלת זמן השימוש במושבי הבטיחות על ידי היצרנים נובעת ממספר סיבות, העיקרית היא עדכון תקני הבטיחות באופן תדיר- הטכנולוגיה משתפרת ובהתאם התקנים. מעבר לכך יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, גם מעבר לנדרש בתקן הבטיחות, ולכן בעקרון מומלץ להשתמש במוצר המספק לצרכנים את המוצר הבטוח ביותר. כמו כן, ישנם היבטים הנוגעים גם לעמידות וחוזק החומרים לאורך השנים. למיטב ידיעתנו הגבלת תוקף השימוש נעה בין 5-8 שנים ויש שונות בין יצרנים שונים, לא ניתן להגדיר משך שימוש אחיד. תוקף השימוש של מושבי בטיחות מכל הסוגים (סל קל, מושב בטיחות או בוסטר), מוגדר ע"י היצרן עצמו ואין אחדות בין יצרנים כל יצרן מגביל את השימוש לפרק זמן שונה. עלינו לבדוק את הנושא ספציפית לכל מושב שרוצים להשתמש בו. במושבי בטיחות שהיצרן קבע תוקף, שימוש מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידיו .יצרן מושב הבטיחות מקבל אישור תקן לפי הגדרות שימוש ספציפיות, בכל חריגה מהוראות השימוש כולל משך השימוש (כמו בתרופה) לא ניתן לדעת מה יקרה בזמן תאונה, אם המושב יספק את ההגנה המובטחת במידה הזהה למוצר חדש (גם אם לא נצפים ליקויים). במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. שימוש במושב בטיחות מיד שנייה מוסכם כי מושב בטיחות מיד שנייה עלול להוות סכנה אם לא יודעים את ההיסטוריה שלו, אם חסרים חלקים ואם חסרות הוראות ההתקנה. לפני כל שימוש במושב בטיחות מיד שנייה יש לוודא את הנושאים הבאים: 1. אין להשתמש במושב בטיחות לאחר תאונה. 2. אין להשתמש במושב בטיחות שההיסטוריה שלו אינה ידועה. 3. מושב הבטיחות חייב להיות תקין, כל אביזריו המקוריים תקינים, ללא סימני עיוותים או שברים, כולל סימון והוראות שימוש. 4. יש לבדוק כי התקן בו עומד מושב הבטיחות הוא העדכני. המלצות לרכישת מושב בטיחות – בקישור הבא: http://www.beterem.org/pages/המלצות__לרכישת__מושב__בטיחות.aspx המשך יום נעים ונסיעה בטוחה שלומית מצוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים