סל קל במושב הקדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/12/2015 | 08:51 | מאת: נועם

שלום. לפי מה שרשמת סעיף 83א' אסור להושיב ילד פחות מגיל שנה במושב הקדמי אם הכרית אויר פעילה. זה הגיוני. אבל אם הכרית לא פעילה off האם גם אז אסור לי להושיב ילד בסל קל מקדימה?

הי נועם, מבחינת החוק היבש- אם כרית האוויר מנוטרלת במושב הקדמי, אתה יכול להושיב ילד בסל-קל מגיל לידה. מבחינה בטיחותית, גם אם נוטרלה כרית האוויר המושב הקדמי ברכב הוא המקום המסוכן ביותר לילדים מתחת לגיל 13. מרבית תאונות הדרכים מערבות את חזית הרכב, ובכך אתה חושף את הילד למקום השכיח ביותר להיפגעות. המלצת 'בטרם' חד משמעית- ילדים עד גיל 13 במושב האחורי של הרכב. בברכה, אסתי, מוקד מומחים 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים