הושבת 2 ילדים ותינוק ברכב משפחתי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

14/12/2015 | 12:24 | מאת: אן

שלום, בננו בן החמש (שוקל 17 ק"ג) יושב בכסא בטיחות של אוונפלו וכך גם בננו הן השנתיים וחצי (כמעט 13 ק"ג). כעת עומדת להוולד תינוקת שיש לנו עבורה סלקל של פג. עכשו אנחנו מנסים לפתור את החידה של איך ואם אפשר להושיב את שלושתם בטויוטה קורולה? המון תודה

אן שלום, הנחיית הבטיחות של ארגון 'בטרם' ושל ארגוני בטיחות ברחבי העולם, היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם. זאת, מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. כפי שאנו יודעים, לא תמיד קל "להנדס" שלושה מושבי הבטיחות במושב האחורי, בייחוד אם הרכב הוא קטן או צר יחסית. באופן כללי, על מנת להכניס 3 מושבי בטיחות במושב האחורי, יש להשתמש במושבים שרוחבם (בחלק התחתון) לא עולה על 45 ס"מ. רוב מושבי הבטיחות האירופאים צרים יחסית וניתן למצוא מושבים שרוחבם לא עולה על 44 ס"מ. ישנם סלקלים צרים אף יותר שרוחבם לא עולה על 38 ס"מ. בברכה, נירי, מומחה 'בטרם'.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים