חציית כביש עם אחיינית בת חמש.

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

13/12/2015 | 00:32 | מאת: adi

שלום. אני דודה לבת חמש. מזה מספר פעמים חציתי אתה את הכביש, ושמתי לב שהיא מטה את גופה מידי קדימה כשהיא מסתכלת הצידה. הצמתים מוארים אך לא מרומזרים. זה תקין? יצויין שהסברנו לה שעד גיל 9 היא לא חוצה לבד.

שלום עדי, כפי שכתבת, ילד עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד. אחת הסיבות לכך היא מבנה הגוף של ילד עד גיל זה שהינו לרוב נמוך מכדי לראות את הטווח הנדרש כדי לקבל החלטה נכונה לגבי חציית כביש. כנראה, שמאחר והיא אינה רואה היא מתכופפת קדימה. לכן אין עליה לחצות לבד כביש. לכך מתווספות סיבות נוספות שקשורות בהתפתחות קוגניטיבית, בגרות, יכולת להגיב במהירות למציאות דינאמית ומשתנה ולהסחות דעת וכו'. בברכה, אסתי צוות מומחי 'בטרם'.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים