כשהכסא עם כיוון הנסיעה, האם מותר לשים תחתיו מגבת (

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/10/2015 | 16:56 | מאת: ננסי

שלום רב, האם מותר לשים מגבת מתחת לכסא בטיחות על מנת שראשו של הילד לא ישמט בזמן שינה? חשוב לציין שהכסא מותקן עם כיוון הנסיעה. נתונים נוספים למקרה הצורך: הילד בן שנה, 9.5 קג, הכסא כנראה יהיה אוונפלו מאסטרו. תודה רבה.

ננסי שלום, יצרני מושבי הבטיחות ממליצים שלא להוסיף שום אביזר לכיסא הבטיחות שאינו שייך לכיסא כי איך יתנהג אביזר זה בזמן תאונה. ניתן לפנות ליצרן המושב ולשאול האם יש לו אביזרים התומכים בראש שניתן להוסיף למושב בצורה בטיחותית. יחד עם זאת, יש לדעת שאין בכך סיכון בריאותי עבור הילד (גם אצל ילדים גדולים הראש נשמט קדימה בעת שינה). המלצת הבטיחות היא להסיע ילדים עד גיל שנתיים לפחות, נגד כיוון הנסיעה. בברכה, נירי, מומחה בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים