נפילות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/09/2015 | 09:06 | מאת: בתאל

יש לי תינוק בן 7 חודשים והוא נאחז בדברים ועומד השאלה היא מה לגבי הנפילות שזה מאוד מלחחץ שהוא נופל ומקבל מכה בראש עד כמה זה חמור ? שהוא בשטיח בריצפה אני תמיד איתו ועומדת אחריו ומונעת תנפילות אבל כשהוא נימצא בלול ועומד הוא נופל די הרבה ומקבל מכות מהלול בראש למרות כול המגינים ששמתי לו מה אפשר לעשות ?

שלום בתאל, נפילות של תינוקות ופעוטות כאשר הם לומדים לשבת ולעמוד הן מוכרות וטבעיות. לרוב איננו יכולים למנוע את הנפילה אלא לנסות ולרכך את עוצמת המכה. את פועלת נכון בכך שאת משגיחה על בנך ומונעת את נפילתו כאשר הוא משחק משחק חופשי על הרצפה. עם זאת, חשוב לזכור שבלול, גם אם התינוק נופל, הוא נופל על סורגי עץ ולא על אריחים קשים ולכן עוצמת המכה חלשה בהרבה (לא נעים אבל גם לא יכול לגרום לנזק משמעותי). מה גם שציינת שריפדת את דפנות הלול. אם את רוצה להרגיש בטוחה ושקטה יותר - קיים כובע מרופד לתינוק בשם Thudguard, שנועד לרכך את המכה ולמנוע פציעה בזמן זחילה מתחת לרהיטים וכיוב'. בברכה, שרון, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים