נסיעה לבד

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

30/08/2015 | 13:43 | מאת: ד.

ברצוני לדעת מאיזה גיל ניתן לתת לנער לנסוע לבד לעיר אחרת באוטובוס כאשר ממתין לו מבוגר שם (נתניה - ת"א) ?

שלום רב, בדומה לנושאים רבים הקשורים בבטיחות, קשה מאד לקבוע גיל סף ממנו והלאה ילד יכול לנסוע לבד באוטובוס.זה מאד תלוי למה הילד נחשף בעבר, ועד כמה הוא עצמאי, ולכן אין פה תשובה ברורה. אם מדובר בנסיעה רצופה, כשיש מבוגר שמעלה את הילד ומבוגר אחר שקולט אותו בתחנת הירידה, כמו בקו בין עירוני, אפשר לשקול את זה כבר מגיל תשע, בתנאי כמובן שהילד מביע הסכמה. במקרה כזב חשוב לצייד את הילד במכשיר טלפון, רצוי להצמיד אותו לנוסע מבוגר שיכול לשים עליו עין ולהסביר לו מה הוא אמור לעשות אם הוא לא מזהה את מי שאמור לקלוט אותו. יום טוב ובטוח, שלומית מצוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים