תינוק באוטובוס

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

30/07/2015 | 00:32 | מאת: ישי

ראשית רב תודות על הפורום המדהים אני אמור ליסוע עם בני בן ה6 חודשים ובתי בת השנתיים לטיול באוטובוס רציתי לדעת האם חובה ליסוע עם סל קל ??? או שמותר גם לאחוז את התינוק על הידיים? כמו כן האם מותר להושיב באוטובוס בסבסל אחד 3 ילדים בגילי 5-7 תודה מראש

ישי שלום, על פי החוק (תקנת התעבורה 83א סעיף ב) מוגדר במדויק כי חובת השימוש במושבי בטיחות אינה חלה על אוטובוסים ציבוריים. יש לדעת כי הסיכון להיפגעות בתאונה בה מעורב אוטובוס היא סטטיסטית נמוכה באופן ניכר מהסיכון להיפגע מתאונה ברכב פרטי. כמו-כן, בגלל המבנה הגדול שלו, האוטובוס מעניק הגנה טובה יותר לנוסעים בו בזמן תאונה מאשר רכב רגיל. לארגון 'בטרם' אין המלצה האם עדיף להושיב את הילד בסל-קל או על הידיים זאת מכיוון שבכל מקרה אין משהו שמעגן אותם לשלדת האוטובוס. אם באוטובוס קיימת חגורת בטיחות וניתן להתקין בה את מושב הבטיחות – רצוי להושיב את הילד במושב בטיחות חגור. על ]י חוקי הבטיחות של הסעות תלמידים שנקבעו על ידי משרד התחבורה: חובה על כל הילדים להיות ישובים במושב בזמן הנסיעה(איסור עמידה) חל איסור ישיבה של יותר משני ילדים על ספסל (מושב לכל ילד) בברה, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים