הקאות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/05/2015 | 00:26 | מאת: אור אילוז

שלום רב, הבת שלי בת שנה וחודש אוכלת כמעט הכל. השבוע נתתי לה בשני ימים שונים תירס ובשני המקרים היא הקיאה בלילה שעה אחרי שהיא ישנה. יכול להיות שזה בגלל התירס??

שלום אור ותודה על שאלתך, תשובתי מתחלקת ל 2 חלקים , ראשית ברצוני להתייחס דווקא לסיכון מחנק הקיים במזונות קטנים כמו גרגירי תירס, ההמלצה שלנו היא להימנע מהגשת גרגרי תירס לילדים מתחת לגיל חמש : על כל הורה או מטפל, לקחת בחשבון את יכולות הלעיסה של הילד ולהקפיד על הוראות הבטיחות בזמן האכילה. חנק ממזון: חנק ממזון נגרם כתוצאה מגוף זר שחוסם את דרכי הנשימה (Choking). ילדים קטנים אינם יודעים ללעוס ולבלוע היטב את המזון ועלולים לשאוף אותו לריאות. דרכי נשימה של הילדים צרות יותר משל מבוגרים ולכן סכנת החנק רבה יותר, זאת עקב שאיפת מזון וגופים זרים אחרים לראות תוך כדי אכילה. בטיחות בזמן אכילה: • בזמן האוכל הקפידו להושיב את הילד ליד השולחן. • יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות לילדים צעירים וללמדם כיצד ללעוס היטב. מזונות מסוכנים לפעוטות הינם: • מאכלים עגולים המתיישבים בדיוק על פתח קנה הנשימה וחוסמים את מעבר האוויר. • מאכלים בעלי מרקם חלקלק הגולש במהירות לעבר בית הבליעה; מרקם הסופח מים מתנפח בקנה. • מאכלים בעלי מרקם דביק שנצמד לקנה הנשימה וקשה להסירו; מרקם קשה מקשה על הלעיסה והילד עלול לבלוע את המזון בשלמות. • מאכלי מזון שגודלם קטן מדי או גדול מדי. חתיכות קטנות מדי נכנסות לקנה הנשימה כאשר מנסים לבלוע אותן לפני שהן נלעסו כראוי. חתיכות גדולות מדי קשה יותר ללעוס, הילד ישאף אותם וכך תחסמנה דרכי הנשימה. אסיף ואציין כי הדרך היחידה להגיש תירס מבושל לילד מתחת לגיל חמש היא לרסק את הגרגירים או לחתוך אותם לחתיכות קטנות ודקות. בנוגע לתגובה הפיזיולוגית של ביתך, מומלץ לפנות לרופא המשפחה בנושא. המשך יום טוב ובטוח . בברכה, יאיר צוות מומחי מוקד 'בטרם' בטרם-המרכז הלאומי לבטיחות ולבריאות ילדים, ע"ר טל. 03-9263111, פקס 03-7254668 רח' הסיבים 18, קרית מטלון, ת.ד. 7050 פ"ת 4917001 www.beterem.org

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים