שאלה לגביי מעבר מסלקל לכיסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

13/04/2015 | 21:55 | מאת: שקמה

שלום, רציתי לדעת באיזה גיל/משקל ניתן להעביר תינוק לכיסא בטיחות בניגוד לכיוון הנסיעה. הוא אמנם רק בן 4.5 חודשים אך שוקל כמעט 9 ק"ג ומתחיל להצטופף בסלקל. תודה מראש

שקמה שלום רב, הנחיית ארגון 'בטרם' היא להמשיך ולהסיע תינוקות ופעוטות נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות. מדוע יש לשבת נגד כיוון הנסיעה? בעת בלימת הרכב, גוף הילד נע במהירות רבה לעבר כיוון נסיעת הרכב והוא זה שסופג את מרב האנרגיה המופעלת בעת הבלימה, באמצעות הרתמות איתן הוא חגור. מאחר והמבנה הפיסיולוגי של התינוק / פעוט אינו מפותח מספיק, גופו יתקשה לספוג את האנרגיה המופעלת עליו והתוצאות עלולות להיות חמורות ואף קטלניות. לעומת זאת, בעת ישיבה כנגד כיוון הנסיעה, גוף הילד נבלם על ידי גב מושב הבטיחות, ובכך מעניק לו שטח פנים גדול יותר לספיגת האנרגיה. מדוע לפחות עד גיל שנתיים? המלצתנו היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, במושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה, המתאים לגילו ולמשקלו של הילד. ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה, בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו, היושבים עם כיוון הנסיעה. על מנת להמשיך ולהסיע נגד כיוון הנסיעה, יש לבדוק את הוראות היצרן. 2.המקום הבטוח ביותר עבור תינוקות/פעוטות/ילדים הוא המושב האחורי עם עדיפות למושב האמצעי מכיוון שהוא הרחוק ביותר מגוף הרכב. יום טוב ונסיעה בטוחה שלומית מצוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים