האם מיקומון ניתן לשימש בתינוק שרק נולד?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

12/04/2015 | 11:08 | מאת: אמא גאה

תודה

שלום רב, לשאלתך לגבי מיקומון - מוצר זה מסוכן לתינוק השימוש במיקומון (משטח שינה) לתינוקות כרוך בסיכון לחנק. משרד הבריאות יצא בקריאה לציבור (נובמבר 2010) להפסיק להשתמש במוצר לתינוקות 'מיקומון'. ובכך אימץ את המלצות מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) שאסר את השימוש במוצר, לאחר שבשלוש השנים האחרונות דווח על מספר מקרים של חנק בקרב תינוקות שישנו על מיקומון, משטח שינה המתוחם במכריות הגבהה בחלקו העליון. משטחי שינה אלה מאפשרים לתינוק לשכב על הגב או על הצד. הסוג הנפוץ ביותר של מיקומונים מורכב מכריות תומכות המחוברות לשני צדי מזרן דק וכן הגבהה להרמת ראש התינוק. מיקומונים נועדו לשמור את התינוק בתנוחה הרצויה בזמן השינה. המוצרים משמשים לעתים קרובות להשכבת תינוקות מתחת לגיל 6 חודשים. לדברי ד"ר סוזן קאמינס, מומחית לרפואת ילדים ב- FDA, הורים ומטפלים יכולים ליצור סביבת שינה בטוחה לתינוקות אם יקפידו שלא להשאיר בעריסה כריות, שמיכות, צעצועים וחפצים אחרים. "העריסה הבטוחה ביותר היא עריסה ריקה", טוענת ד"ר קאמינס. "הקפידו להשכיב את התינוק על גבו. זכרו את ההנחיות כך: לבד, על הגב, בעריסה ריקה". על מנת להפחית את הסיכון לתסמונת מוות בעריסה (Sudden Infant Death Syndrome), ממליצה האקדמיה האמריקאית של רופאי הילדים להשכיב תינוקות על גבם, על משטח קשיח, הרחק מעצמים רכים, צעצועים, וכלי מיטה רופפים. המלצות - מומלץ להפסיק להשתמש במיקומון לתינוקות. השימוש במוצרים מסוג זה כדי להשכיב את התינוק על צידו או על גבו הינו מסוכן ולא נחוץ - לעולם אין לשים כריות, מיקומון או שמיכות מתחת לתינוק או בתוך העריסה - יש להקפיד להשכיב את התינוק על גבו הן לשנת הלילה והן לשינה במהלך היום. יום טוב ובטוח שלומית מצוות מומחי 'בטרם'

24/12/2016 | 13:48 | מאת: אמא גאה נוספת

אני השתמשתי במיקומון לא בכדי להרדים את התינוק אלא כדי להרגיל אותו לישון על הצדדים מאחר והיה מוכן לישון רק על הגב לכל הזמן, אם עומדים ליד התינוק והוא נרדם בתנוחה הזו זה מצויין וזה מרגילל אותו, לאחר שהוא נרדם צריך להוריד אותו ולהניח אותו על הבטן או על הצד כשהוא כבר רדום, אני מניחה שמקרי המוות שמתוארים הם בגלל שהורים השאירו את התינוקות שלהם ככה ללא השגחה.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים