בוסטר עם רצועות מובנות או רצועות הרכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/04/2015 | 14:44 | מאת: עדי

שלום רב, בנינו בני 4 ו-6, שוקלים מעט יותר מ-18 ק"ג ומתאימים לעבור ממושב בטיחות לבוסטר. אנו מתכוונים לרכוש בוסטרים עם משענת גב. השאלה האם יש יתרון כלשהו לשימוש בבוסטר+משענת גב עם רצועות בטיחות מובנות בבוסטר, או שמא זה אותו הדבר כמו בוסטר+משענת גב העושה שימוש ברצועות הבטיחות של הרכב. תודה מראש, עדי

עדי שלום רב, על מנת לוודא שאפשר להעביר לבוסטר יש לבדוק את הדברים הבאים: - כאשר הילד שוקל יותר מ-18 ק"ג - כאשר הכתפיים של הילד גבוהות יותר מהחריצים העליונים מהן יוצאות רצועות מושב הבטיחות שלו - כאשר אוזניו גבוהות יותר מגב מושב הבטיחות. במידה ואין משענת ראש במושב הרכב בו הילד יושב, רצוי להשתמש בבוסטר עם משענת גב. זאת ועוד, ככל הניתן, עדיף שילדים יישבו על בוסטר עם גב מאשר יישבו על בוסטר ללא גב. זאת מכיוון שבוסטר עם גב משאיר את הילד במיקום הנכון והבטוח לכל אורך הנסיעה ומוסיף גם הגנה צידית לראש ולכל הגוף בגלל המבנה שלו. למרות האמור לעיל, גם בוסטרים ללא גב הם בעלי תקן וניתן להשתמש בהם. יום טוב ונסיעה בטוחה שלומית מצוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים