תאריך "תפוגה" לסלקל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

15/02/2015 | 14:44 | מאת: משה

שלום קיבלנו סלקל משומש, שנקנה לפני מספר שנים (של חברת אוונפלו). על הסלקל מצויין כי יש להשתמש בו עד 5 שנים לאחר הרכישה. אשמח לדעת אם יש ממש בתאריך התפוגה הזה, או שניתן להשתמש בסלקל? תודה רבה

משה שלום רב, המלצת ארגון 'בטרם' היא, שככל הניתן כדאי להשתמש במושב בטיחות חדש כיוון שהתקנים משתנים תדיר, הטכנולוגיה משתפרת ויצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם מעבר לנדרש בתקן. לגבי תוקף - אם בכל אופן מעוניינים להשתמש במושב בטיחות שהיה בשימוש מס' שנים, על חלק מהמושבים מצוין תאריך שלאחריו אסור להשתמש בהם (יש לבדוק האם קיימת הגבלה גם על המושב עצמו וגם בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות). אם היצרן קבע תאריך שלאחריו אסור להשתמש במושב הבטיחות, מומלץ להישמע להוראות היצרן ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ. במידה ורוצים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. אם אין הגבלה של היצרן לגבי מס' השנים שניתן להשתמש במושב הבטיחות, ניתן להשתמש בו לא יותר מ-10 שנים בתנאי שכל התנאים הבאים מתקיימים: 1. הוא לא עבר תאונה 2. ההיסטוריה שלו ידועה 3. המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים 4. קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב 5. הוא מתאים לתקנים העדכניים (האירופי – ECE R44/04 או FMVSS 213) *הערה – לגבי האמריקאי – שם תמיד מוטבע התאריך האחרון שמותר להשתמש. 6. המושב מתאים להתקנה ברכב הספציפי במידה ומדובר במושב בטיחות מיד שנייה - מוסכם כי מושב בטיחות מיד שנייה עלול להוות סכנה אם לא יודעים את ההיסטוריה שלו, אם חסרים חלקים ואם חסרות הוראות ההתקנה. לפני כל שימוש במושב בטיחות מיד שנייה יש לוודא את הנושאים הבאים: 1. אין להשתמש במושב בטיחות לאחר תאונה. 2. אין להשתמש במושב בטיחות שההיסטוריה שלו אינה ידועה. 3. מושב הבטיחות חייב להיות תקין, כל אביזריו המקוריים תקינים, ללא סימני עיוותים או שברים, כולל סימון והוראות שימוש. 4. יש לבדוק כי התקן בו עומד מושב הבטיחות הוא העדכני. המלצות לרכישת מושב בטיחות – בקישור הבא: http://www.beterem.org/pages/המלצות__לרכישת__מושב__בטיחות.aspx יום טוב ונסיעה בטוחה שלומית מצוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים