הארכה לחגורה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

14/02/2015 | 18:49 | מאת: שלומית

איך ניתן להאריך חגורה בבבוסטר. במושב האחורי 3 כסאות. קשה לחבר את רצועת הבוסטר. האם ניתן להאריכה כמו במטוסים(לאנשים גדולים) איפה ניתן לעשות זאת?

שלום רב, בכל הנוגע להארכת חגורות הבטיחות (באופן כללי) ניתן לבצע שינויים מבניים ברכב רק ע"י מוסכים מורשים על ידי משרד התחבורה, שקיבלו אישור לביצוע שינויים אלו. יש לבקש אישור כזה מהמוסך (אישור מכון התקנים אינו מספיק). מצורף לינק לאתר משרד התחבורה המפרט את המוסכים המורשים להארכת חגורות בטיחות: http://infsrv.mot.gov.il/index.php?option=com_customproperties&cp_text_search=%D7%97%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA&content_element=content&show_section=1 לגבי הוספת אביזרים להארכת חגורה שניתן לקנות בחנויות או באינטרנט, אין לנו דרך לדעת אם המוצר בטיחותי או לא, ולכן המלצתנו היא לבדוק עם משרד התחבורה האם האביזר הנ"ל קיבל את אישורו, גם אם המוצר בעל תו תקן (אמריקאי למשל) ולהשתמש אך ורק במוצרים להם יש תקינה. מצ"ב קישור לאתר מכון התקנים: http://www.sii.org.il/282-he/SII.aspx הערה: במידה ולא מדובר בסל קל, מניסיוננו אין בעיה עם אורך הרצועה, ממליצה להיעזר בסרטונים באתר היצרן להדרכה לעגינה נכונה. סרטוני הדגמה להתקנת מגוון מושבי בטיחות יום טוב ונסיעה בטוחה שלומית, מצוות מומי 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים