מי בודק את מתקני המשחקים בגן

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

03/02/2015 | 00:07 | מאת: אמא

שלום רב בתי בת שנה וארבעה חודשים בגן פרטי (בקיבוץ) רציתי לדעת איך מוודאים שכל המשחקים בחצר תקניים בטוחים ומתאימים לגילה? מי מפקח על כך? אני יודעת שבגילאים מתקדמים יותר זה משרד החינוך. מה כדאי לבדוק? אציין שזאת חצר ממש גדולה עם הרבה פינות ומשחקים. אני רוצה לדעת האם יש איש מקצוע שמגיע בודק וממליץ או האם יש חומר שאוכל להביא לגננת להראות לה מה יש לבדוק.

אמא יקרה שלום רב כפי שציינת החל מגיל 3, כאשר הילדים נכנסים מערכת החינוך הממלכתית קיימם הגדרות וחוקים ברורים בחוזר מנכ"ל משרד החינוך לגבי החצר והמתקנים. לעומת זאת בגנים פרטיים, לא קיים מערך כללים המוגדר בגדר חובה חוקית וכן אין מנגנון בקרה או פיקוח. מערכת הגנים הקיבוצית היא רשת פרטית אשר הציבה לעצמה סטנדרטים התואמים את רוח עקרונות החינוך הקיבוצי וכן, למיטב ידעתי מפעילים מערכת פיקוח ובקרה פנימית. מערכת נוספת לגיל הרך, הנמצאת בפיקוח היא מערכת מעונות היום תחת פיקוח משרד הכלכלה (כגון רשת ויצו או נעמת). הסטנדרטים והכללים לגבי החצר במעונות יום אלו דומים יותר לדרישות משרד החינוך. יש פער גדול בין דרישות הבטיחות בחצר במעונות משרד הכלכלה לאלו במערכת הקיבוצית. פער זה נובע מאמונה בדרך חינוכית מסוימת של המערכת הקיבוצית. מומלץ לשוחח עם הגננות ועם הפיקוח המקומי, על מנת לזהות ביחד בעיות בטיחותיות ולתת מענה המבטיח בטיחות ושאינו פוגע בעקרנות החינוך. ניתן לפנות אלינו במייל לקבל חומר כתוב. בברכה איילת, מוקד מומחים בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים